Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επιστολή του Δ.Σ στον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου Γονέων του Γυμνασίου Αθικίων.

Θέμα:  Αποφάσεις  Συνεδρίου και Κωδικοποίηση Νομοθεσίας, της
         Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

 Κύριε Νομικέ Σύμβουλε του Συλλόγου μας ,
επειδή τον τελευταίο καιρό και λίγο πριν την σύγκληση Τακτικής Απολογιστικής Γ.Σ, { Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 12:00 } κάποια από τα παραιτηθέντα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ προσπαθούν και διαδίδουν ψεύδη ότι δεν υφίσταται Δ.Σ για δημιουργία εντυπώσεων και αρνητικού κλίματος, ενώ παράλληλα  υποδαυλίζουν και παρακωλύουν την ομαλή λειτουργία  του Συλλόγου, σας  ενημερώνουμε και περιμένουμε να πράξετε τα δέοντα, γιατί όπως σύμφωνα με την Ανώτατη Συνομοσπονδία  Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) που εδρεύει στη Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, Αθήναι 104 32, τηλ – φαξ : 210 3835093, 210 3845434, και του Συνέδριου της ΑΣΓΜΕ, που έγινε στις 6/7/2008,  μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κωδικοποίηση των κανόνων λειτουργίας των οργανώσεων των γονέων, παίρνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 1566/85,  του άρθρου 2 του Ν. 2621/98 και της υπουργικής απόφασης Δ4/662/23.12.98, καθώς και το Καταστατικό της ΑΣΓΜΕ
.Στόχος του Συνεδρίου με την απόφαση αυτή ήταν:

·         Η συγκεντρωτική κωδικοποίηση, σ’ ένα κείμενο, όλου του νομικού πλαισίου που αφορά τη λειτουργία των οργανώσεων γονέων όλων των βαθμίδων, ώστε να ενημερωθούν σωστά και εύκολα όλοι οι γονείς οι οποίοι ασχολούνται στο κίνημα γονέων και ιδιαίτερα οι καινούριοι .
·         Η ενιαία λειτουργία όσον αφορά την ίδρυση, συγκρότηση και λειτουργία των οργάνων, όπου δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις και διαφορετικές πρακτικές, ώστε να εξασφαλίζεται ακώλυτα η νομιμότητα των οργάνων.
·         Η ενιαία ερμηνεία της νομοθεσίας ώστε να αποφευχθούν προστριβές, αποκλεισμοί, προσφυγές στη δικαιοσύνη κ.ά. τα οποία υπονομεύουν την ενότητα, το κύρος και τη δράση του γονικού κινήματος.


Ορίζεται ξεκάθαρα στο κεφάλαιο χρόνος Αρχαιρεσιών ότι:

Η μείωση του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μιας οργάνωσης γονέων, εξαιτίας παραιτήσεως κάποιων μελών ή απομάκρυνσής τους για άλλο λόγο, δε συνιστά έλλειψη διοικήσεως, εάν ο αριθμός των μελών που απομένουν (μετά και την πρόσκληση των αναπληρωματικών μελών) αρκεί για το σχηματισμό απαρτίας, όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό και κατά συνέπεια το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του.

Να σας θυμίσουμε επίσης ότι βάσει του καταστατικού του Συλλόγου οι αρχαιρεσίες γίνονται κάθε δύο χρόνια τον μήνα Οκτώβριο.
Ακόμα πρέπει να γνωρίζεται  ότι δύο μέλη του σημερινού Δ.Σ, τα παιδιά τους έχουν αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο και ως εκ τούτου δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται στο Δ.Σ.
Με τις παραιτήσεις δύο τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών  στις 26-6-2014 και μη υπαρχόντων άλλων αναπληρωματικών, είμαστε υποχρεωμένοι να οδηγήσουμε τον Σύλλογο σε ομαλή μετάβαση μέσα από αρχαιρεσίες, στα μέσα του Οκτωβρίου και όχι στα τέλη του Δεκεμβρίου που λήγει η θητεία του τωρινού Δ.Σ {21-12-2014, προηγούμενες αρχαιρεσίες 21-12-2012} σεβόμενοι πάντα το καταστατικό και την νομοθεσία.
Ενημερωτικά σας αναφέρουμε ότι καμία χρήση δεν γίνεται στο ταμείο του Συλλόγου { πληρωμές } παρά μόνο για την αγορά νερού που χρησιμοποιούν μαθητές –τριες ,κατά την διάρκεια του σχολικού ωραρίου ,από την έναρξη του Νέου Σχολικού έτους  { 11 Σεπτεμβρίου 2014 }.
Περιμένουμε άμεση παρέμβασή σας για την εξομάλυνση των καταστάσεων και την αποκατάσταση της τάξης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση σας.


Υ.Γ Το παρόν έγγραφο θα αναρτηθεί στο blog του Συλλόγου και στο διαδίκτυο.


                                                             Μετά τιμής το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου