Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Απάντηση στην επιστολή Λειτουργία Συλλόγου Γυμνασίου Αθικίων – Νέες Αρχαιρεσίες

                                                                                                    Αθίκια 19-9-2014
                                                                                                    Αρ. Πρωτ: 132

      Προς: τον Δ/ντη του Γυμνασίου Αθικίων κ. Παπαχριστοδούλου
                 τον Νομικό Σύμβουλο του Συλλόγου κ. Γκουριώτη Αλ.
                 τους γονείς και μέλη του Συλλόγου κ. Διδασκάλου Λεωνίδα,   
                 Παναγοπούλου Βασιλική, Κόλλια Δήμητρα, Αντωνίου Γεώργιο,
                 Νίκα Ιωάννη, Τσάκωνα Αθανάσιο, Τόγια Αγγελική,  Καφαντάρη
                 Βασιλική,   Αγγέλου Ειρήνη, Μπαστούνη Παναγιώτη
                 Κοιν: Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας κ. Σαμαρά.  

Θέμα:  Απάντηση στην επιστολή Λειτουργία Συλλόγου Γυμνασίου Αθικίων – Νέες   Αρχαιρεσίες 

Κύριε Διευθυντά του Γυμνασίου Αθικίων, κύριε Νομικέ Σύμβουλε του Συλλόγου μας , αγαπητοί γονείς, σας γνωρίζουμε και ξέρετε πολύ καλά τουλάχιστον εσείς που μετείχατε στο Δ.Σ του Συλλόγου { κ. Παναγοπούλου, κ Τόγια, κ. Κόλλια, κ. Νίκα και κ. Αγγέλου}  ότι πρόθεση  η οποία είχε εκφραστεί δημόσια, του Προέδρου κ. Ποντικάκη  και του Ταμία του Συλλόγου κ. Παναγόπουλου ήταν να παραιτηθούν με την λήξη του Σχολικού έτους 2013 – 2014. Με το σκεπτικό ότι τα παιδιά τους αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο και ως εκ τούτου εκπίπτουν των αρμοδιοτήτων που έχουν στο σημερινό Δ.Σ, και τις θέσεις τους καταλαμβάνουν οι πρώτοι αναπληρωματικοί.
H επιστολή που απέστειλαν τα δύο τακτικά και τα τρία αναπληρωματικά μέλη
που παραιτήθηκαν από το Δ.Σ συλλόγου στις 26-6-2017, προσυπογράφοντας

μαζί με τους Οικείους τους προς τον Δ/ντη του Γυμνασίου Αθικίων
Δυστυχώς όμως με τις παραιτήσεις δύο τακτικών και τριών αναπληρωματικών μελών  26-6-2014 με την λήξη του Σχολικού έτους και την αδύνατη σύγκληση Γ.Σ    { οι γονείς των μαθητών τριών της Γ΄ Γυμνασίου δεν μπορούσαν να πάρουν μέρος λόγο ότι τα παιδιά τους αποφοίτησαν από το Γυμνάσιο και οι γονείς των μαθητών – τριων της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού δεν είχαν ενημερωθεί } δεν μπόρεσε να γίνει η αντικατάσταση του κ. Ποντικάκη και του κ. Παναγόπουλου.
Εδώ ως Δ.Σ  έπρεπε να αποφασίσουμε: Θα παραδώσουμε τον Σύλλογο στο Πρωτοδικείο και να ζητήσουμε διορισμό προσωρινής Διοίκησης που θα διεξήγαγε αρχαιρεσίες όποτε αυτές  οριστούν ? ή θα οδηγήσουμε εμείς τον Σύλλογο σε νέες αρχαιρεσίες ?
Στη συνεδρίαση της 10ης Ιουλίου 2014 το Δ.Σ αποφάσισε ομόφωνα σύμφωνα με το καταστατικό Κεφ. Β΄ Άρθρο 12 { αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφίαν απαιτούμενης της παρουσίας τριών (3) τουλάχιστον μελών προς σχηματισμόν απαρτίας } την απρόσκοπτη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του Συλλόγου μέχρι και τον Οκτώβριο όπως προβλέπει το Κεφ. Α΄ Άρθρο 9 του καταστατικού μας όπου θα συγκληθεί Γ.Σ και θα καλεστούν όλοι οι γονείς – μέλη, με επιστολή,  με θέματα:
1.       Διοικητικός Απολογισμός,
2.       Οικονομικός Απολογισμός
3.       Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
που θα διεξάγει τις νέες αρχαιρεσίες, όποτε αυτές ορισθούν απ’ την Γ.Σ.
Το σημερινό Δ.Σ πάντα σύννομο και εφαρμόζοντας το καταστατικό σας δηλώνει και δεσμεύεται ότι το αργότερο μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες για σύγκληση  Τακτικής Γ.Σ, με τα πιο πάνω θέματα.
Τέλος αγαπητοί γονείς πρώην μέλη του Δ.Σ σχολιάζοντας τους αποδέκτες τις επιστολής σας  πιστεύουμε ότι απευθύνεστε σε αναρμόδιους φορείς, ίσως θα πρέπει να διαβάσετε το καταστατικό.
Να σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι κυρίαρχο και αρμόδιο όργανο του Συλλόγου μας είναι η Γ.Σ  την οποία μπορεί να συγκαλέσει το Δ.Σ του Συλλόγου και το 1/3 των γονέων – μελών που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών – τριών του Γυμνασίου μετά από αίτημα τους.
                                                                                                    Μετά τιμής

                                                                                                          το Δ.Σ

1 σχόλιο:

  1. Αθίκια 20-9-2014

    Προς: Τους κ. Παναγοπούλου Βασιλική, κ. Νίκα Ιωάννη,
    κ. Κόλλια Δήμητρα, κ. Τόγια Αγγελική, κ. Αγγέλου Ειρήνη


    Αγαπητοί μου συνεργάτες πρώην μέλη του Δ.Σ πιστεύω ότι βρισκόμαστε και ζούμε το θέατρο του παραλόγου.
    Σας είχα δηλώσει και μάλιστα ξεκάθαρα ότι με την λήξη του Σχολικού έτους 2013 -2014 ότι θα έπρεπε να παραιτηθώ από την θέση του Προέδρου για λόγους δεοντολογίας μια και τα παιδιά μου αποφοιτούσαν από το Γυμνάσιο. Μετά από συζητήσεις, είχαμε καταλήξει να κάνουμε πιο νωρίς τις εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ.
    Στις 26-6-2014 με την αιτιολογία των πλακετών που το είναι ανυπόστατη παραγράφοντας το έργο του Συλλόγου απ’ την πλευρά σας και χάνοντας την ουσία και τον σκοπό του γιατί εκλεχτήκαμε, παραιτηθήκατε και αποχωρήσατε παραμονή της εκδήλωσης αφήνοντας εκτεθειμένα και τα παιδιά αλλά και τον Σύλλογο που θα είχε οικονομικά οφέλη. Τα αποτελέσματα τα ξέρετε !!!
    Αν δεν είχατε παραιτηθεί, θα μπορούσατε να είχατε κάνει μομφή στο πρόσωπο του Προέδρου και του Ταμία και να είχατε ζητήσει Γ.Σ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενώ παράλληλα στις θέσεις του Προέδρου και του Ταμία θα βρισκόντουσαν κάποιοι από εσάς που θα οδηγούσαν τον Σύλλογο σε νέες αρχαιρεσίες.
    Αλήθεια εσείς που στις 26-6-2014 υποβάλλατε τις παραιτήσεις σας γιατί σήμερα κόπτεστε για αρχαιρεσίες. Θέλω να πιστεύω ότι θα είσαστε η νέα Διοίκηση των 10 μηνών γιατί θα πρέπει να παραιτηθείτε και εσείς με την σειρά σας, μια και τα παιδιά σας θα έχουν αποφοιτήσει. Μήπως θα πρέπει να παροτρύνετε γονείς που θα έχουν βάθος διετίας να αναλάβουν τον Σύλλογο για να υπάρχει και συνέπεια και συνέχεια στο έργο του.
    Υπομονή πρώην συνεργάτες μου όλα θα γίνουν σύννομα και όπως ορίζει το καταστατικό . Εκτός και αν θέλετε { να σας θυμίσω ότι υπογράφετε δέκα (10) και εκπροσωπείται έξη (6) μαθητές – τριες } εντός της επόμενης εβδομάδος μαζί με τους συνεργάτες μου να παραδώσουμε το Σύλλογο στο Πρωτοδικείο και να ζητήσουμε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης που θα διεξάγει αρχαιρεσίες, όποτε αυτές οριστούν.
    Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για όσο καιρό συνεργαστήκαμε αλλά και όταν παραιτηθήκατε προσπαθώντας να δημιουργήσετε πρόβλημα λειτουργίας στο Σύλλογο γιατί με ενδυναμώσατε και κατάφερα μαζί με τους δυο συνεργάτες να ολοκληρώσουμε την ανιδιοτελή προσφορά μας εξοπλίζοντας και αναβαθμίζοντας το Γυμνάσιο μας ενώ παράλληλα με παρεμβάσεις { τελευταία 15-9-2014 } προσπαθούμε για την εδραίωση του . Έργο που ευτυχώς από πολλούς έχει γίνει αποδεκτό.
    Τέλος θα μου δοθεί η ευκαιρία στη εκλογοαπολογιστική Γ.Σ να ενημερώσω τους γονείς για την εν γένει λειτουργία σας* και λειτουργία μας, μετά τις 26-6-2014.
    Ενημερωτικά να σας πω ότι εκεί που απευθύνεστε και κοινοποιείτε, δηλαδή ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου και ο Δ/ντης του Γυμνασίου μας είναι αναρμόδιοι φορείς για την επιστολή που στείλατε. Θα μπορούσατε να ενημερώσετε τον Δικηγόρο του Συλλόγου μας κ. Γκουριώτη και φυσικά η επιστολή να έχει αποδέχτη το σημερινό Δ.Σ.
    Σας θυμίζω λοιπόν ότι κυρίαρχο και αρμόδιο όργανο του Συλλόγου μας είναι η Γ.Σ την οποία μπορεί να συγκαλέσει εκτός απ’ το Δ.Σ και το 1/3 των γονέων – μελών που εκπροσωπούν το 1/3 των μαθητών – τριών του Γυμνασίου μετά
    από αίτημα τους.



    *Υ.Γ Θυμίστε μου σας παρακαλώ ο καθένας ξεχωριστά τις πρωτοβουλίες και τις προτάσεις που κάνατε για τον Σύλλογο όσο καιρό ήσασταν στο Δ.Σ. Ακόμα, επειδή όλα μαθαίνονται τι πράξατε για τον Σύλλογο μετά την παραίτησή σας. Θα ήταν χαρά μου να σας ακούσω στη Γ.Σ


    Με εκτίμηση

    Μιχαήλ Ποντικάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή