Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Επειδή τον τελευταίο καιρό και λίγο πριν την σύγκληση τακτικής απολογιστικής Γ.Σ, κάποια από τα παραιτηθέντα μέλη του απερχόμενου Δ.Σ προσπαθούν και διαδίδουν ψεύδη ότι δεν υφίσταται Δ.Σ για δημιουργία εντυπώσεων, παρακωλύοντας την ομαλή λειτουργία  του Συλλόγου, τους ενημερώνουμε ότι βάσει της ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) που εδρεύει στη
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, Αθήναι 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 3835093, 210 3845434, και του Συνέδριου της ΑΣΓΜΕ, που έγινε στις 6/7/2008,  μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφάσισε την κωδικοποίηση των κανόνων λειτουργίας των οργανώσεων των γονέων, παίρνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 1566/85,  του άρθρου 2 του Ν. 2621/98 και της υπουργικής απόφασης Δ4/662/23.12.98, καθώς και το Καταστατικό της ΑΣΓΜΕ.
Στόχοι της απόφασης αυτής είναι:
  • Η συγκεντρωτική κωδικοποίηση, σ’ ένα κείμενο, όλου του νομικού πλαισίου που αφορά τη λειτουργία των οργανώσεων γονέων όλων των βαθμίδων, ώστε να ενημερωθούν σωστά και εύκολα όλοι οι γονείς οι οποίοι ασχολούνται στο κίνημα γονέων και ιδιαίτερα οι καινούριοι .
  • Η ενιαία λειτουργία όσον αφορά την ίδρυση, συγκρότηση και λειτουργία των οργάνων, όπου δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλίσεις και διαφορετικές πρακτικές, ώστε να εξασφαλίζεται ακώλυτα η νομιμότητα των οργάνων.
  • Η ενιαία ερμηνεία της νομοθεσίας ώστε να αποφευχθούν προστριβές, αποκλεισμοί, προσφυγές στη δικαιοσύνη κ.ά. τα οποία υπονομεύουν την ενότητα, το κύρος και τη δράση του γονικού κινήματος.


έτσι στο κεφάλαιο ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ αναφέρεται:

Η μείωση του συνολικού αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου μιας οργάνωσης γονέων, εξαιτίας παραιτήσεως κάποιων μελών ή απομάκρυνσής τους για άλλο λόγο, δε συνιστά έλλειψη διοικήσεως, εάν ο αριθμός των μελών που απομένουν (μετά και την πρόσκληση των αναπληρωματικών μελών) αρκεί για το σχηματισμό απαρτίας, όπως αυτή προβλέπεται από το καταστατικό και κατά συνέπεια το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη θητεία του.

Τα συμπεράσματα δικά σας !!!

                                                                                      το Δ.Σ
Κάντε κλικ εδώ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου