Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Χωροταξική Κατανομή. Εφαρμογή Νόμων και Αποφάσεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ  ΚΑΙ                           ASSOCIATION OF PARENTS
        ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ                                             AND GUARDIANS
   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΘΙΚΙΩΝ                                  SCHOOL  ΑΤΗΙΚΙΟΝ
e-mail:  s.g.k.gumn.athik@gmail.com        e-mail:  s.g.k.gumn.athik@gmail.com 
τηλ. επικοινωνίας: 6976752019                 tel.communications: 6976752019                      τηλ. Γυμνασίου: 2741039445                        school phone: 2741039445 
πληροφορίες:  Μιχαήλ Ποντικάκης                information: Michael Pontikakis


                                                                                  Αθίκια  15-09-2014
                                                                                   Αρ. Πρωτοκ: 131


       Προς:  Το Σώμα  Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης 
                  Τον Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασ. Σαμαρά
                  Τον Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παν..Παπαγεωργάκη
                  Την Δ/ ντρια του 2ου  Γυμνασίου Κορίνθου κ. Δέσπ.  Μιχολιά 
                  Τον Δ/ντη του 1ου Γυμνασίου  Κορίνθου κ. Γεώργ. Νανόπουλος 
                  Τον Δ/ντη του Γυμνασίου Αθικίων κ. Εμμ. Παπαχριστοδούλου

Θέμα:    Χωροταξική Κατανομή. Εφαρμογή Νόμων και Αποφάσεων


Κύριοι Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης ερχόμαστε και πάλι να σας ξαναενοχλήσουμε τονίζοντας και πάλι την καταστρατήγηση ΦΕΚ και αποφάσεων του Δ/ντη Β/θμιας από τους Δ/ντες 1ου και 2ου Γυμνασίου Κορίνθου.
Σας γνωρίζουμε λοιπόν, ότι  με την ΑΔΑ: ΒΕΖΔΝ-Ω2Σ  Φ.Ε.Κ 1449/14-6-2014 και την ΑΔΑ: ΒΙΗΦ9-ΦΗΝ  και με Αρ. Πρωτ. : 3301/ 01 -04 -2014 γίνεται κατανοητό  ότι οι μαθητές που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο Σολομού και οι μαθητές Γυμνασίου με τόπο διαμονής το Σολομό εγγράφονται στο Γυμνάσιο Αθικίων.  Δυστυχώς όμως κατά την παροιμία «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...» οι Δ/ντες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Κορίνθου παραβιάζοντας το 66,6% του συνόλου των μαθητών που εγγράφονται στο Γυμνάσιο Αθικίων και διαμένουν στο Σολομό παρά τις σχετικές διατάξεις έδωσαν υπηρεσιακά σημειώματα για μετεγγραφές από το Γυμνάσιο Αθικίων  στα πιο πάνω αναφερόμενα Γυμνάσια. 
Το κακό βέβαια ξεκινάει από την Α/θμια Εκπαίδευση, όταν με την ανοχή της μαθητές – τριες με έδρα διαμονής τον Σολομό εγγράφονται στα Δημοτικά σχολεία Κορίνθου { 8 χλμ μακριά από τον τόπο διαμονής } δημιουργώντας πρόβλημα στο Δημοτικό Σχολείο Σολομού που κινδυνεύει να κλείσει ! Το πρόβλημα βέβαια διαιωνίζεται και όταν τα ελάχιστα παιδιά που έχουν τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο Σολομού αντί να εγγραφούν στο Γυμνάσιο Αθικίων όπως ορίζουν οι διατάξεις, με υπηρεσιακά σημειώματα παίρνουν μετεγγραφή για τα Γυμνάσια της Κορίνθου. 
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με τις συγκεκριμένες μετεγγραφές θίγεται και η Δημόσια δαπάνη για την μεταφορά καθώς επιβαρύνεται το Δημόσιο με επιπλέον χρήματα.
Κύριε Δ/ντα της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Κύριε Δ/ντα της Α/θμιας Εκπαίδευσης, Κυρία Δ/ντρια του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου, Κύριε Δ/ντα του 1ου Γυμνασίου, Κύριε Δ/ντα του Γυμνασίου Αθικίων, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αθικίων  με  θλίψη και οργή διαπιστώνει για ακόμα μια φορά την καταστρατήγηση της Νομοθεσίας για την χωροταξική κατανομή και την ακύρωση αποφάσεων που πρόσφατα είχαν ληφθεί.
Συγκεκριμένα με την ΑΔΑ: ΒΕΖΔΝ-Ω2Σ  Φ.Ε.Κ 1449/14-6-2014,
 Αποφάσεις:  Αριθμ. 24001 Μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων από τις Περιφέρειες, του Άρθρου 1: «Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δικαιούμενοι δωρεάν μεταφοράς», παρ. 1 { …. με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές εγγράφονται σε σχολική μονάδα σύμφωνα με τη χωροταξική κατανομή των αρμόδιων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει των διατάξεων του Π.Δ/τος 104/1979, όπως ισχύει }. Του άρθρου 5 { Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας: α. βεβαιώνει τους δικαιούχους μεταφοράς μαθητές, κατόπιν εξακρίβωσης της απόστασης της παρ.1 του άρθρου 1. Σε περίπτωση κατά την οποία η διεύθυνση κατοικίας είναι ασαφής, ή αμφισβητήσιμη, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου όπου κατοικεί ο μαθητής βεβαιώνει με γεωαναφορά τον τόπο κατοικίας του καθώς και την απόσταση από το σχολείο φοίτησης. Κατά τον υπολογισμό της απόστασης λαμβάνεται υπόψη η συντομότερη ενδεδειγμένη πεζή διαδρομή του τόπου κατοικίας των μαθητών από την είσοδο της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούν. β. διαβιβάζει στην Περιφέρεια έως και την 31η Ιανουαρίου κατάσταση των εκτιμώμενων δικαιούχων μεταφοράς μαθητών του επόμενου σχολικού έτους, βασιζόμενη στα στοιχεία των μαθητών του τρέχοντος έτους καθώς και τις αναμενόμενες αποχωρήσεις και νέες εγγραφές. Στην ανωτέρω κατάσταση περιλαμβάνονται το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση κατοικίας και η απόσταση από τη σχολική μονάδα σε χιλιόμετρα με προσέγγιση, τουλάχιστον, πρώτου δεκαδικού ψηφίου.}
και με την ΑΔΑ: ΒΙΗΦ9-ΦΗΝ  και με Αρ. Πρωτ. : 3301/ 01 -04 -2014 
Απόφαση για Χωροταξική κατανομή μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, που αναφέρει ότι

Έχοντας υπ’ όψη:
1. Τις διατάξεις του Ν. 1566/1985 με θέμα: «Δομή και λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης…» (ΦΕΚ 167/τ. Α/1985)
2. Την υπ’ αριθμ. Φ. 353/324/10567/Δ1/2002 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός των ειδικοτέρων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων …» (ΦΕΚ 1340/τ. Β/2002)
3. Την Κ.Υ.Α. με θέμα: «Μεταφορά μαθητών δημοσίων σχολείων από τις Περιφέρειες» (ΦΕΚ1449/τ. Β/2013)
4. Τις παρούσες ανάγκες μεταφοράς των μαθητών, την ανάγκη εξορθολογισμού του τρόπου και της διαδικασίας μεταφοράς με σκοπό την μείωση του κόστους αυτής και την καλύτερη εκτέλεση του έργου από τον ανάδοχο του έργου
α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε:
κατανέμουμε χωροταξικά τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας και προσδιορίζουμε τις περιφέρειες των σχολείων στα οποία θα εγγράφονται και θα φοιτούν οι μαθητές που κατοικούν σε αυτές, προκειμένου να μεταφέρονται με δημόσια δαπάνη, όπως ακολούθως, συμπεριλαμβανομένων  και των παρατηρήσεων που αναφέρονται στο τέλος του πίνακα:

Α/Α ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ   ΓΕΛ                ΕΠΑΛ

37 ΣΟΛΟΜΟΣ             ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ   ΑΘΙΚΙΩΝ    1ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ      1ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
38 ΑΘΙΚΙΑ                      ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ   ΑΘΙΚΙΩΝ    1ο ΓΕΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ      1ο ΕΠΑΛ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ορίζεται ξεκάθαρα ότι οι μαθητές που αποφοιτούν από το Δημοτικό Σχολείο Σολομού και οι μαθητές Γυμνασίου με τόπο διαμονής το Σολομό εγγράφονται στο Γυμνάσιο Αθικίων.
Δυστυχώς όμως όπως πληροφορηθήκαμε ΟΙ Δ/ντες 1ου  και  2ου Γυμνασίου Κορίνθου καταστρατηγώντας νόμους και αποφάσεις έδωσαν υπηρεσιακά σημειώματα  για μετεγγραφή μαθητών με έδρα διαμονής τον Σολομό στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου.
Μετά τα τελευταία γεγονότα ζητούμε:

1. Την άμεση και απαράκλητη εφαρμογή της Νομοθεσίας και της Απόφασης του Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης. 
2. Την ακύρωση των μετεγγραφών  οι οποίες καταστρατηγούν νόμους και αποφάσεις.
3. Τη μη χορήγηση ΕΜΔ για την δωρεάν μεταφορά των συγκεκριμένων μαθητών με το σκεπτικό ότι επιβαρύνουν το Δημόσιο.
4. Την στήριξη της Α/θμιας Εκπαίδευσης, ώστε οι μαθητές – τριες που θα πάνε Δημοτικό με έδρα διαμονής τον Σολομό εγγράφονται στο Δημοτικό σχολείο Σολομού και όχι στα Δημοτικά Σχολεία  Κορίνθου  { 8 χλμ μακριά από τον τόπο διαμονής τους } δημιουργώντας πρόβλημα στο Δημοτικό Σχολείο Σολομού που κινδυνεύει να κλείσει.
5. Την πρωτοβουλία της Β/θμιας  Εκπαίδευσης και ειδικά του Δ/ντη κ. Σαμαρά να συνεργαστεί με τον Δ/ντη Α/θμιας ώστε οι μαθητές – τριες που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία Κορίνθου και διαμένουν στο Σολομό μετά την αποφοίτηση τους, να εγγράφονται στο Γυμνάσιο Αθικίων όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πιέσεις από πολιτικά πρόσωπα !!! 
Καλό θα ήταν οι συγκεκριμένοι πολιτικοί να ασχοληθούν με το νομοθετικό τους έργο και να πάψουν να ασχολούνται με την εκλογοπελατεία τους για  ψηφοθηρικούς λόγους.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κινηθούμε νομικά εναντίον οποιουδήποτε θα προσπαθήσει να καταστρατηγήσει την νομοθεσία και να αλλοιώσει τις αποφάσεις που αφορούν την χωροταξική κατανομή. Είμαστε υποχρεωμένοι να στείλουμε το θέμα ξανά στους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ζητώντας την εφαρμογή του Νόμου και μέσω του Νομικού μας Συμβούλου να φτάσουμε μέχρι και το Συμβούλιο Επικρατείας  ώστε το θέμα να λυθεί οριστικά και αμετάκλητα.
                                                                          το Δ.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου