Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΚΕ.Π.Α.Π Κορίνθου κ. Π. Λαμπρινό.


Αγαπητέ Πρόεδρε, με μεγάλη μου έκπληξη και λύπη, διάβασα την επιστολή, που  στείλατε στους διευθυντές των Σχολείων της Κοινότητας Αθικίων και κοινοποιήθηκε στους Συλλόγους Γονέων.

 Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι τα τελευταία χρόνια το Πνευματικό Κέντρο Αθικίων παραχωρεί τα μεμβρανόφωνα κρουστά όργανα { 2 ταμπούρα και 1 gran casa }  στο Γυμνάσιο Αθικίων που τα χρησιμοποιεί για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου, {να σου θυμίσω ότι τα συγκεκριμένα όργανα τα χρησιμοποιούν μαθητές που ανήκαν στο τμήμα της Φιλαρμονικής που τόσο επιμελώς φροντίσατε να ατονίσει μέχρι την διάλυση της}. Ακόμα θα πρέπει να ξέρεις ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο ένα ταμπούρο το οποίο έχει χαλαρώσει η μεμβράνη και θέλει σφίξιμο από κάποιον ειδικό { καταστήματα οργάνων Νάκας, ή Μακρής} ή από κάποιον ειδικό από το τμήμα της Φιλαρμονικής Κορίνθου.

 Πρόεδρε καλό θα ήταν η ενημέρωση που έχεις να είναι αντικειμενική και υπεύθυνη και να μη προέρχεται από ανθρώπους άσχετους με το αντικείμενο και την μουσική παιδεία.
Αγαπητέ μου Πρόεδρε στο κείμενο όπως είναι διατυπωμένο  δεν μας προσδιορίζεται τι θα κάνετε τα συγκεκριμένα όργανα, θα τα επισκευάσετε ή θα τα αποσύρεται ? Τέλος δεν διάβασα πουθενά τις προτάσεις σας ή την εναλλακτική λύση που προτείνετε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Ρωτώ λοιπόν τι θα πρέπει να γίνει:

1. Μήπως να καταργήσουμε την παρέλαση ?

2. Μήπως να πάρουν τις σφυρίχτρες οι δάσκαλοι και οι καθηγητές για να κάνουν την παρέλαση ?

Είναι ντροπή να μη μπορούμε να καλύψουμε μια συντήρηση και των τριών οργάνων { το ένα παρουσιάζει χαλάρωση μεμβράνης } αξίας μέχρι 60-100 ευρώ, ενώ παράλληλα κάθε φορά 28η και 25η ενοικιάζεται μικροφωνική για τα ποιήματα και τον πανηγυρικό της ημέρας ξοδεύοντας ο Δήμος εκατοντάδες ευρώ.
Την ίδια στιγμή που το Πνευματικό Κέντρο Αθικίων διαθέτει τον εξοπλισμό     { μικροφωνική }και μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.
 
Πρόεδρε, είναι μεγάλη αντίφαση για την τοπική κοινωνία να  ξοδεύονται για φιέστες τεράστια ποσά { Ψηφιακές γιγαντοοθόνες lent, τιμή ενοικίασης 1500ευρώ } και να σκεπτόμαστε την μεμβράνη ενός ταμπούρου, όταν καινούργιο το ταμπούρο, η αγορά του ξεκινάει από 45 ευρώ.

Τέλος θα παρακαλέσω να αναλάβετε προσωπικά το θέμα  και να δώσετε άμεση λύση για τα κρουστά, εν όψη του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου.

Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι αν δεν επιλυθεί το θέμα, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Γονέων του Γυμνασίου Αθικίων αφού ενημερώσω το Δ.Σ και καλέσω Γ.Σ θα προτείνω στους γονείς την αποχή των παιδιών τους που πηγαίνουν στο Γυμνάσιο από την σχολική παρέλαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

           Με εκτίμηση
 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων
      του Γυμνασίου Αθικίων
και μέλος της επιτροπής Πολιτισμού
του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων

        Μιχαήλ Ποντικάκης



σχετικά άρθρα :  http://korinthostv.blogspot.gr/2013/10/blog-post_4081.html
                           http://www.sfedona.gr/content/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%B9%

 

1 σχόλιο:

  1. Georgia Gotsi
    Τα Μεγάλα λόγια, τα ξεστομούν μικροί άνθρωποι!!!!

    οι αλήθειες ενοχλούν, όσοι έχουν καθαρή συνείδηση έρχονται στις συνεδριάσεις της Επιτροπής δεν διαδίδουν ψέματα και ανακρίβειες....
    Μου αρέσει! · · Κοινοποιήστε · 20 ώρες πριν ·
    Αρέσει σε 2 άτομα.
    2 κοινοποιήσεις
    Δείτε 1 ακόμη σχόλιο

    Poph Papada κυριακη μικρη γιορτη λεει ο λαος στις 7 λυπαμαι πολυ γιατι δεν σεβαστηκε τον προεδρο μας και τον εξεθεσε δημοσια ο οποιος παντα ειναι αρωγος σε οτι του εχουμε ζητησει μαλλον δεν εχει καταλαβειοτι ο προεδρος του Συλλογου Γονεων και κηδεμονων του γυμνασιου οτι τυγχανει να ειναι και μελος αυτης της επιτροπης η το έχει ξεχασει!!
    18 ώρες πριν · Μου αρέσει!

    Παναγιώτης Ποντικάκης Αγαπητή πρόεδρε κυρία Παπαδά όταν ενοείτε μικρή γιορτή, σημαίνει και προσέλευση κατοίκων, να αρχίσω να ειδοποιώ ???
    πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! · 1

    Παναγιώτης Ποντικάκης Αγαπητή μου θεία Γεωργία
    Η ΑΛΑΖΟΝΕΊΑ και η προσωπική προβολή δείχνουν άτομα μικρόψυχα και κομπλεξικά.
    Λυπάμαι, που έφτασες σ' αυτή την ηλικία και δεν έχεις ωριμάσει.
    Τώρα για τα υπόλοιπα, ρώτηστε την τοπική κοινωνία να σας πει την γνώμη τους για σας !!!
    πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! · 1

    Παναγιώτης Ποντικάκης Τέλος δεν ξανασχολιάζω γιατί δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείται κανείς μαζί σας, και που αφιέρωσα χρόνο να σας σχολιάζω ίσως να είναι και λάθος.
    Συγνώμη αν σε πλήγωσα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα !!!
    πριν από μία ώρα περίπου · Μου αρέσει! · 1

    Μιχαήλ Ποντικάκης Δεν θα μπω στη λογική του σχολιασμού. Εξάλλου ο καθένας μας γράφει την προσωπική του ιστορία, όσο μικρή και αν είναι και κρίνεται από την κοινωνία. Να θυμίσω μόνο ότι την διαχείριση του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων κάνει στο ΚΕ.ΠΑ.Π και η επιτροπή πολιτισμού. Το Πνευματικό Κέντρο Αθικίων ανήκει στη τοπική Κοινωνία και τον Αθικιώτικο Λαό, είναι λοιπόν υποχρέωση της Επιτροπής Πολιτισμού του Πνευματικού Κέντρου Αθικίων να στηρίζει οποιαδήποτε εκδήλωση ή εορτή. Τέλος μια και μιλάτε ότι ανήκω στην Επιτροπή Πολιτισμού, για ποια επιτροπή μιλάτε της ομαδικής λειτουργίας, της συναπόφασης και της πλήρης ενημέρωσης, από τον σχεδιασμό μέχρι και τα οικονομικά ή την επιτροπή των δύο { η μία κομήτης } υπαλλήλων και ενός Δημοτικού Συμβούλου που με την λογική του αποφασίζουμε καλούν τα άλλα μέλη της επιτροπής για να τους ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους. Κλείνοντας δηλώνω ότι ποτέ μου δεν είχα βλέψεις για θώκους, μικρόφωνα και προσωπική προβολή , αυτά τα αφήνω για εσάς !!! Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να παίξω τον ρόλο της γλάστρας όπως εσείς το εννοείτε και μας θέλετε. Ο μόνος τρόπος αντίδρασης είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και η Καταγγελία. Υ.Γ Φίλη και Εξαδέλφη Γεωργία γνωρίζεις ότι είμαι απ' τα μέλη της επιτροπής που είμαι τυπικότατος στις συνεδριάσεις, αλλά υπάρχει και περίπτωση να σου διαφεύγει μια και η λειτουργία σου μέσα στην επιτροπή θυμίζει λίγο κομήτη. Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, νάσαι καλά. Τα υπόλοιπα αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Αθικίων στις 7:00μμ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν καλεστεί όλα τα μέλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή