Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Επιστολή προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ & Β΄ τάξης του Γυμνασίου Αθικίων

Ξεκινώντας  θα ήθελα να δούμε όλοι μαζί, τα γεγονότα και τις εξελίξεις που πήρε το θέμα της τριήμερης εκδρομής του Γυμνασίου Αθικίων.  Είμαι υποχρεωμένος να σταθώ και να βάλω κάποια ερωτήματα και κάποιους προβληματισμούς με την ιδιότητα μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αθικίων.
  Γνωρίζω πολύ καλά την πικρία σας και την στεναχώρια σας  {που είναι απόλυτα δικαιολογημένη } που δεν μπορέσατε να συμμετέχετε στην τριήμερη εκδρομή. Γι αυτό άλλωστε σας είχα καλέσει στις 9 Φεβρουαρίου 2014,  με δική μου πρωτοβουλία τα 5μελη των τάξεων, το 15μελες του Γυμνασίου σε κοινή σύσκεψη με το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για εύρεση λύσης ικανοποιητικής για όλες τις πλευρές. Αν θυμάστε ο Σύλλογος Γονέων είχε κάνει την συμβιβαστική λύση να σας δώσει 300€ για την μονοήμερη εκδρομή που θα γίνει τον Μάιο. Δυστυχώς όμως με λύπη διαπιστώνω ότι ακόμα και τώρα υπάρχει διχασμός και πόλωση και κόντρες στις προσωπικές σας σχέσεις μεταξύ των μαθητών – τριων  Α΄& Β΄ τάξης και μαθητών –τριών της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας.
  Να θυμίσω ότι με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς υπήρχε πρόταση για τετραήμερη εκδρομή στην Ιταλία η οποία ματαιώθηκε, στη συνέχεια υπήρχε πρόταση για τετραήμερη κρουαζιέρα στη Έφεσο και σε νησιά του Αιγαίου. Τελικά υπήρχαν δυο προτάσεις για τριήμερη ή τετραήμερη στη Θεσσαλονίκη ή στα Ιωάννινα. { ποτέ δεν τέθηκε θέμα διήμερης εκδρομής}.
  Πρέπει να γνωρίζετε ακόμα ότι απ΄ την στιγμή που αποφασίστηκε {απόφαση 15μελούς} η εκδρομή να είναι στα Ιωάννινα ξεκίνησε και η διαδικασία για την εύρεση ταξιδιωτικού γραφείου, ξενοδοχείου, όλων των εγγράφων και των δικαιολογητικών για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Περιφέρεια Εκπαίδευσης Πελοποννήσου. Διαδικασία που χρειάζεται ένα μήνα και πλέον για να ολοκληρωθεί.     
  Με δεδομένο λοιπόν ότι όλο το 15μελες δούλεψε κατά τους προηγούμενους μήνες για την τριήμερη εκδρομή και τα χρήματα που εισπράξατε θα πήγαιναν για την τριήμερη εκδρομή { έσοδα από τον 1ο χορό, τα ημερολόγια, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και την λαχειοφόρο 1230€ και έξοδα 53€ βάσει αποδείξεων. Καθαρό ποσό 1177€. } Έχω να σας θέσω κάποια ερωτήματα και απλώς θέλω να προβληματιστεί τε.
1. Αποφασίσατε όλοι οι μαθητές – τριες η εκδρομή να είναι τριήμερη και να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα ?
2. Εσείς δεν είστε εκείνοι που κοιτάγατε στο διαδίχτυο ξενοδοχεία και τοποθεσίες ? 
3. Σας δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχετε στη τριήμερη εκδρομή αφού συμμετείχε το 70% του Γυμνασίου ή το 70% κάθε τάξης όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία ?
4. Φταίνε οι μαθητές - τριες της Γ΄ γυμνασίου που δεν έδωσαν έγκριση για συμμετοχή στην εκδρομή οι γονείς κάποιον συμμαθητών σας ?
5. Γιατί προσπαθούσατε όλο αυτό το διάστημα να ματαιώσετε την εκδρομή ή να την μετατρέψετε σε διήμερη ? παρασυρόμενοι από κάποιους συμμαθητές σας.
6. Αντί να δημιουργείτε πόλωση και κόντρες μήπως θα έπρεπε να προτείνετε στο Σύλλογο Γονέων να στηρίξει οικονομικά με τα 300€ τους οικονομικά ασθενέστερους συμμαθητές σας για να μπορέσει να συμπληρωθεί  το 70% των μαθητών – τριών  και να πάρετε και εσείς μέρος στην τριήμερη εκδρομή ? 
7. Τέλος αξίζει να διαλύσετε την φιλία που έχετε τόσα χρόνια για μια εκδρομή ?
Οι απαντήσεις δικές σας. 
Σας ζητώ προσωπικά να κάτσετε όλοι μαζί να συζητήσετε και να τα βρείτε. Δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα η ματαιοδοξία, η έπαρση και η αλαζονεία δεν πρέπει και δεν μπορεί να μπει ανάμεσά σας. Είσαστε νέα παιδιά και προπάντων ΦΊΛΟΙ !!!
Κλείνοντας  θέλω να σας ενημερώσω ότι οι μαθητές – τριες της Γ΄ γυμνασίου έχουν παραδώσει στα χέρια του Διευθυντή του Γυμνασίου μας το ποσό των 300€  όπως αρχικά είχατε ζητήσει και ακόμα το ποσό των 56,50€  υπόλοιπο από την Τσικνοπέμπτη για την μονοήμερη που θα γίνει τον Μάιο.
Τέλος για μια ακόμα φορά θέλω να σας ζητήσω να κάνετε μια προσπάθεια να τα ξαναβρείτε ! 
                                                    Σας ευχαριστώ για την κατανόηση σας
                                                                    Μ. ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ
                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου