Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

                          ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ.


Καλούμε κάθε εργαζόμενο, γονιό , μαθητή και δημοκράτη πολίτη της πόλης μας ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ  την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση 85 χιλιάδων καθηγητών, καταργώντας  εντελώς απροκάλυπτα  το συνταγματικά  κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, γονιό , μαθητή και δημοκράτη πολίτη της πόλης μας ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την Κυβέρνηση να δείξει την ίδια διαλλακτικότητα που έχει έμπρακτα επιδείξει η Ο.ΛΜ.Ε. και να ανταποκριθεί  στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας   για ανοικτό  διάλογο από μηδενική βάση  μετά  το πέρας των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Καλούμε τέλος,  κάθε εργαζόμενο, γονιό , μαθητή και δημοκράτη πολίτη της πόλης μας να συστρατευθεί στον αγώνα των εκπαιδευτικών για τη διατήρηση του συνταγματικού δικαιώματος κάθε πολίτη στη μόρφωση, μέσα σε ένα πλαίσιο όπου δεν έχουν θέση:

- Ο οικονομικός στραγγαλισμός των σχολικών επιτροπών, οι καταργήσεις σχολικών μονάδων, η απολύσεις προσωπικού, η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, οι υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών (με τις ανάλογες απάνθρωπες οικογενειακές και  οικονομικές συνέπειες).

- Ο αυταρχισμός και τρομοκράτηση  μέσα από το νέο πειθαρχικό  δίκαιο που καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας για κάθε δημόσιο λειτουργό.

- Η μετατροπή του δημόσιου σχολείου σε ένα ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, όπως προβλέπεται στο σχεδιαζόμενο «Νέο» Λύκειο.
 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο   Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΑΡ.  ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ                                                             Γ. ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 





                                                        ΔΕΥΤΕΡΑ 7.00 μ.μ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιστράτευση   των καθηγητών


Τα εκπαιδευτικά σωματεία της Κορινθίας σας καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη  Δευτέρα 13 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην Κόρινθο, στον Πεζόδρομο Εθνικής Αντιστάσεως μπροστά από την Εθνική Τράπεζα.
Φίλοι συμπολίτες,
με την επιστράτευση των καθηγητών δέχεται επίθεση ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα πρέπει να αναλάβουν συντονισμένες πρωτοβουλίες για να υπερασπίσουν όχι μόνο το δικαίωμα στην απεργία αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία στον τόπο μας.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, γονιό, μαθητή, δημοκράτη πολίτη αλλά και τα πολιτικά κόμματα ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση 85 χιλιάδων καθηγητών, καταργώντας  εντελώς απροκάλυπτα  το συνταγματικά  κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.
Να βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί!
Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας πρώτα και κύρια υπέρ των μαθητών τους που θα ζήσουν έναν απίστευτο εργασιακό μεσαίωνα αύριο, αν ηττηθούν οι δάσκαλοί τους σήμερα.

Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Β’ ΕΛΜΕ Κορινθίας
Σύλλογος εκπ/κών Α’/θμιας Εκπ/σης Κορίνθου
Σύλλογος εκπ/κών Α’/θμιας Εκπ/σης Σικυώνας - Ξυλοκάστρου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου