Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΣΘΜΙΑΣ


Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Αθικίων κ. Ποντικάκη Μιχαήλ

Φίλες και Φίλοι του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ισθμίας  ξεκινώντας αυτή την επιστολή,  έχω να θέσω δύο ερωτήματα:  
Από πότε η πλήρη εφαρμογή ενός νόμου και αποφάσεις Προεδρικών  Διαταγμάτων αποτελούν οικονομικά και τοπικά συμφέροντα ?  Θέλουμε ή όχι να εφαρμόζεται  η ισχύουσα νομοθεσία ή θέλουμε να την  χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν ? 
Χαίρομαι που αναγνωρίζετε στην διαμαρτυρία σας την μη εφαρμογή του Καλλικρατικού  Νόμου που με ευθύνη των αρμοδίων δεν εφαρμόστηκαν, ίσως και με κάποιες πιέσεις τοπικού χαρακτήρα.
Ας έρθω λοιπόν στο σχολιασμό της  επιστολής -  διαμαρτυρίας  σας.
·         Α) Σε καμιά περίπτωση το αίτημα μας δεν ανατρέπει και παραβιάζει το σκοπό ίδρυσης του Γυμνασίου Ισθμίας. Με την Γεωγραφική – Χωροταξική κατανομή, δίδεται η δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς να αποσυμφορήσουν  τα  Γυμνάσια Λουτρακίου που για να γίνει το μάθημα στεγάζουν τα παιδιά σε πρόχειρες κατασκευές, και να ενισχυθεί  το Γυμνάσιο Ισθμίας.  Άλλωστε κανείς μας δεν θέλει να κλείσει κανένα σχολείο  !!! Ακόμα  κανείς μας δεν θέλει νομίζω τα πολυπληθή τμήματα στα σχολεία, που δεν βοηθούν στη σωστή εκμάθηση των παιδιών μας. Εδώ να σας θυμίσω, αν και το γνωρίζετε , ότι το Γυμνάσιο Ισθμίας  ανήκει στο Δήμο Λουτρακίου  ενώ παράλληλα  φιλοξενεί μαθητές του Δήμου Κορινθίων.
·         Β) Το λόγο ανησυχίας σας τον βρίσκω  υπερβολικό.  Ο δρόμος που τον ονομάζεται επικίνδυνο και δύσβατο είναι ο δρόμος που χρησιμοποιούν δεκάδες  κάτοικοι των γύρω περιοχών {Αθίκα, Χιλιομόδι, Κλένια κά } καθημερινά για να πάνε στις εργασίες τους, στα γύρω εργοστάσια {Μotor Oil, Landis+ Gyr, Fulgor κ.λ.π }. Ενώ μετά τον Απρίλιο γίνεται δρόμος ταχείας κυκλοφορίας εξυπηρετώντας εκατοντάδες κατοίκους των γύρω περιοχών έχοντας πρόσβαση στη θάλασσα, ενισχύοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.   Τώρα για τα χιόνια και τους πάγους που αναφέρεστε δεν ξέρω τι να πω !!!  Μήπως έχετε μπερδέψει τα Αθίκια με την Ορεινή Κορινθία ? Σας  θυμίζω τον Γεωγραφικό προσδιορισμό των Αθικίων ,<Το χωριό Αθίκια βρίσκεται στην νοτιοανατολική Κορινθία, κοντά στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Άργους και σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την Κόρινθο. Είναι χτισμένο σε υψόμετρο 250 μέτρων και αριθμεί περίπου 2.250 κατοίκους. Αποτελούσε την πρωτεύουσα του πρώην δήμου Σαρωνικού, που ιδρύθηκε το 1998 και περιλάμβανε επιπλέον τα γειτονικά χωριά Άγιο Ιωάννη, Αλαμάνο, Γαλατάκι, Κατακάλι και Αλμυρή, ενώ πλέον ανήκει στον διευρυμένο "Καλλικρατικό" Δήμο Κορινθίων >.
·         Γ) Για τις χιλιομετρικές αποστάσεις σας παραπέμπω  στο έγγραφο που έχετε στα χέρια σας με αρ. πρωτ:  5116/16-11-2010 και σας θυμίζω για άλλη μια φορά ότι τα χωριά Γαλατάκι, Κατακάλι και Αλμυρή, ανήκουν στον διευρυμένο "Καλλικρατικό" Δήμο Κορινθίων. Τέλος σας καλώ να λάβετε υπόψη τις διατάξεις:

1)      του Ν. 1566/85 (Κεφ. Γ αρθ. 5 και 6)
2)      Τις διατάξεις των άρθρων 7,8 και 12 του Π.Δ 104/1979
3)      Τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 1 του Π.Δ 201/1998, ΦΕΚ161/τ Α/13-7-1998                      και ειδικότερα:
Την υπ’ αριθμ. 35415/2011 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ1701 τ.Β,1-8-2011 και ιδιαίτερα το άρθρο 1 της παραπάνω απόφασης που αφορά την μεταφορά των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους Δήμους. {με την προϋπόθεση ότι οι μαθητές φοιτούν στο πλησιέστερο σχολείο της αντίστοιχης κατηγορίας Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, κ.λ.π }
και να είσαστε σύννομοι προς αυτές,.
·         Δ) Για την μεταφορά των μαθητών  σας  γνωρίζω ότι με την εφαρμογή  των πιο πάνω  διατάξεων οφείλει  η πολιτεία να καλύψει την μεταφορά των μαθητών.
·          Ε) Σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε μαθητές να φύγουν απ’ το Γυμνάσιο Ισθμίας και να έρθουν στο Γυμνάσιο  Αθικίων , γιατί θα απομακρυνθούν από το σχολικό τους περιβάλλον . Αυτό που ζητάμε είναι οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης  των Δημοτικών Σχολείων Σολομού, Γαλατακίου, Κατακαλίου και Αλμυρής  να εγγράφονται  στο Γυμνάσιο Αθικίων, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία.
·         ΣΤ) Γνωρίζετε και γνωρίζουμε Φίλοι και Φίλες του Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Ισθμίας ότι η τελική επιλογή για το που θα φοιτήσει ο κάθε μαθητής αποτελεί  δικαίωμα δικό του και των Γονέων ή των Κηδεμόνων του, επομένως  σε καμιά περίπτωση δεν θίγεται  ο οικογενειακός προγραμματισμός.
·         Ζ)  Κανένας  ορατός ή αόρατος  κίνδυνος δεν δημιουργείτε με την σωστή γεωγραφική και χωροταξική κατανομή των αποφοίτων  μαθητών Δημοτικών Σχολείων . Αντίθετα πιστεύω ότι το Γυμνάσιο Ισθμίας θα ενισχυθεί με μαθητές απ’ τα Δ/Δ του Δήμου Λουτρακίου.
Σας ενημερώνω ,ότι έχω όλη την καλή διάθεση για επίλυση του ζητήματος  και σας κάνω  πρόταση να βρεθούμε να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις  για το πώς θα βρεθεί  λύση με βάσει την ισχύουσα νομοθεσία, επικοινωνήστε μαζί μου  στο  e-mails.g.k.gumn.athik@gmail.com
Tέλος εκπροσωπώντας   τον  Σύλλογο  Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αθικίων , προτείνω να βρεθούμε  σε κοινή συνεδρίαση  όλα τα  Δ.Σ  Γονέων και Κηδεμόνων που εμπλέκονται  στη  Γεωγραφική – Χωροταξική κατανομή μαθητών των Δημοτικών Σχολείων,  Σολομού, Γαλατακίου, Κατακαλίου και Αλμυρής.
Κλείνοντας,  θέλω να δηλώσω  ότι  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αθικίων θα υπερασπίσει το δίκαιο  αίτημα του, με κάθε θεμιτό τρόπο εντός της νομιμότητας , φτάνοντας  το, όσο  ψηλά χρειαστεί  !

                                      Μετά τιμής
       ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
                  Γυμνασίου Αθικίων  Ποντικάκης  Μιχαήλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου