Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Από την επίσκεψη του Γυμνασίου Αθικίων στην Εταιρεία Landis+Gyr !!!

                  Γυμνάσιο Αθικίων Αρχική Σελίδα !!! 

Στα πλαίσια των Εκπαιδευτικών Επισκέψεων σε παραγωγικούς και βιομηχανικούς χώρους, πραγματοποιήσαμε στις 9-4-2014, οι μαθητές – τριες  της  Β΄ και  Γ΄ τάξης  του Γυμνασίου μας, επίσκεψη στην βιομηχανία Landis+Gyr  που παράγει ηλεκτρομηχανικά και ηλεκτρονικά συστήματα μέτρησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Η εταιρεία της Landis+Gyr  δραστηριοποιείται εδώ και 35 χρόνια στον ελλαδικό χώρο υπερκαλύπτοντας την εγχώρια αγορά, ενώ τα τελευταία χρόνια εξάγει μετρητές και συστήματα σε πολλές  χώρες  παγκοσμίως .
Ενημερωθήκαμε από τους υπεύθυνους ότι η Landis+Gyr  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ομίλου Toshiba Corporation και ότι είναι  η μεγαλύτερη παγκόσμια εταιρεία στις έξυπνες  μέτρησης με μία από τις μεγαλύτερες γκάμες προϊόντων στη βιομηχανία, τα προϊόντα, οι λύσεις και οι υπηρεσίες που παρέχουν στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και στους καταναλωτές τους δίνουν τα απαραίτητα δεδομένα ώστε να λάβουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τη χρήση της ενέργειας, και την εξοικονόμηση πόρων.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, φτάνοντας στον χώρο του εργοστασίου οι 33 μαθητές - τριες με τους συνοδούς καθηγητές, τον κ. Πιέτρη, την κα. Δαμούλου  και τον κ. Καπετάνο,  μας υποδέχθηκε η                 Δ/ντρια Προσωπικού κ. Θεοδώρου μαζί με τους συνεργάτες της. Αφού μας καλωσόρισαν ξεκινήσαμε την ξενάγηση στους χώρους παραγωγής και στα τμήματα του Ferraris και του Focus, η ξενάγηση άριστη, η ενημέρωση κατατοπιστικότατη, το εργοστάσιο και οι χώροι εργασίας τέλειοι. Πολλές φορές ακούγοντας τον ξεναγό μας, προσπαθούσαμε  να καταλάβουμε τις διεργασίες που γινόντουσαν ενώ παράλληλα κοιτάζοντας και τους εργαζόμενους βλέπαμε όλη εκείνη την προσπάθεια που γινόταν με μεράκι για υψηλή ποιότητα και παραγωγή.

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο χώρο της καντίνας όπου μας μίλησε η κ. Θεοδώρου και ο κ. Ψάλτης για την εταιρεία, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τους κλάδους των ειδικοτήτων που χρειάζεται η εταιρεία για να στελεχώσει τα νευραλγικά πόστα και θέσεις.  
Μετά η χαλάρωση, την θέση της ενημέρωσης πήρε το κολατσιό και το αναψυκτικό και η συζήτηση μεταξύ μας και με τους εκπροσώπους της Εταιρείας. Τέλος οι αναμνηστικές φωτογραφίες από την επίσκεψή μας στη Landis + Gyr.
Ως Μαθητές του Γυμνασίου θέλουμε να ευχαριστήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό της Landis + Gyr και ιδιαίτερα την κ Θεοδώρου για την φιλοξενία και την άψογη ξενάγηση.
Κλείνοντας θα εκφράσουμε και ένα παράπονο, αν και ήταν πρώτη επιλογή μας να επισκεφτούμε το τμήμα της νέας τεχνολογίας, δεν μπορέσαμε να επισκεφτούμε το τμήμα του Digital και των έξυπνων μετρητών {Smart Meters}. Κρίμα !!!



το άρθρο συντάχθηκε από τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Χρήστο Π. Παναγιώτη Π. και Κατερίνα Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου