Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Διδακτική επίσκεψη Α' Γυμνασίου (Μύλοι Παπαφίλη-Αρχαία Κόρινθος) 27-03-2014

                                Γυμνάσιο Αθικίων Αρχική Σελίδα !!!

Την Πέμπτη 27-03-2014 η τάξη μας πραγματοποίησε προγραμματισμένη διδακτική επίσκεψη πρώτα στο εργοστάσιο Μύλοι Παπαφίλη Α.Ε. και στη συνέχεια στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Στους Μύλους μάς εντυπωσίασε η φιλοξενία, η οργανωμένη ξενάγηση και, φυσικά, το ίδιο το υπερσύγχρονο εργοστάσιο. Επισκεφθήκαμε χώρους όπως το εργαστήριο επεξεργασίας του σιταριού, το συσκευαστήριο και το χημείο και γνωρίσαμε όλα τα στάδια παρασκευής του αλευριού και του σιμιγδαλιού.
DSC05889
DSC05890
   Στην Αρχαία Κόρινθο οι περισσότεροι από εμάς αφήσαμε το μυαλό μας ελεύθερο να γυρίσει πίσω στο χρόνο και να φανταστεί την αρχαία πόλη. Το μουσείο μάς φάνηκε θαυμάσιο. Γιατί μέσα σε τρεις μόνο αίθουσες συγκέντρωνε εκθέματα ποικίλα, από την προϊστορική μέχρι τη ρωμαϊκή και βυζαντινή περίοδο.
DSC05894
DSC05897
    Δυστυχώς, δεν είδαμε τους δύο κούρους που βρέθηκαν πρόσφατα στην περιοχή Κλένιας-Χιλιομοδίου. Οι υπεύθυνοι του μουσείου μάς είπαν ότι θα εκτεθούν στο κοινό περίπου σε δύο χρόνια και σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Στον περιβάλλοντα χώρο είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον αρχαϊκό ναό του Απόλλωνα και να περπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που βάδιζαν και οι πρόγονοί μας.
DSC05915
DSC05911
     Μετά από τέτοια εμπειρία… ήδη έχουμε αρχίσει να σχεδιάζουμε την επόμενη επίσκεψη στα μνημεία της Κορινθίας!
Το άρθρο έγραψε η Μάντη Βασιλική, μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου