Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Αθικίων στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των Εκπαιδευτικών και υπερψηφίζει το ψήφισμα της ΟΛΜΕ !!! 
                                                      ΨΉΦΙΣΜΑ  
              
Καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για «επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών» του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η προληπτική αυτή επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πριν καν  αποφασίσει ο κλάδος τους την απεργία, είναι μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία. Η συνεχιζόμενη επίταξη, και με αόριστο μάλιστα χρόνο λήξης της, αποδεικνύει πως ο στόχος της κυβέρνησης δεν ήταν, όπως διατείνονταν, η ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αλλά η στέρηση και η απαγόρευση του δημοκρατικού δικαιώματος των εκπαιδευτικών να διεκδικούν και να αγωνίζονται.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια από τις αποφάσεις για επίταξη των ναυτεργατών, των εργαζομένων στους δήμους και στις σταθερές συγκοινωνίες της Αθήνας.
Να καταργηθεί τώρα ο νόμος για την επιστράτευση των απεργών. Δεν θα περάσει αυτή η αυταρχική και αντιδημοκρατική πολιτική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου