Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απόσπασμα πρακτικών Συνεδρίασης της 10ης Ιουλίου 2014.

Σήμερα Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00, συνήλθαν τα μέλη του Δ.Σ, Ποντικάκης  Μιχαήλ.  Μπαστούνης  Γιώργος και Παναγόπουλος Ιωάννης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δ.Σ  με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.    Παραίτηση μελών {2 τακτικών και 3 αναπληρωματικών},
2.    Αναπλήρωση της θέσης του Γραμματέα,
3.    Απόφαση για την μη καταγραφή πρακτικών από τον πρώην Γραμματέα.

Θέμα 1.
Μετά την παραίτηση μελών του Δ.Σ, (25-6-2014) συγκεκριμένα  { δύο {2}  τακτικών και  τριών {3} αναπληρωματικών}, ο Πρόεδρος του Δ.Σ  ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ, ότι βάσει του καταστατικού και του άρθρου 8 ( Τον Σύλλογον διοικεί Συμβούλιον {5} πέντε μελών, εκλεγόμενον υπό της τακτικής Γεν. Συνελεύσεως ) και του άρθρου 12 παρ.2                       ( Αποφάσεις λαμβάνονται κατά πλειοψηφίαν, απαιτουμένης της παρουσίας τριών {3} μελών προς σχηματισμόν απαρτίας ).
Τα μέλη του Δ.Σ μετά από διεξοδική συζήτηση αποφάσισαν ότι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται από εδώ και στο εξής θα πρέπει να είναι ομόφωνες. Επίσης το Δ.Σ αποφάσισε να κάνει αποδεκτές τις παραιτήσεις δυο τακτικών {κα. Π. Β και κα. Τ.Α } και τριών αναπληρωματικών { κα. Κ.Δ, κ. Ν.Ι και κα. Α.Ειρ. } σύμφωνα με το πρακτικό αρχαιρεσιών της 21-12-2012*  απορρίπτοντας ομόφωνα το σκεπτικό της παραίτησης ως ανυπόστατο, γιατί ουδέποτε έγινε καταστρατήγηση απόφασης του Δ.Σ για αγορά αναμνηστικών πλακετών, μια και το θέμα συζητήθηκε σε άτυπη συνεδρίαση, χωρίς να κρατιούνται πρακτικά.                                                    
 Στο δεύτερο μέρος του σκεπτικού της παραίτησης ( η μονομερής απόφαση του Προέδρου για παραγγελία ) αφορά προσωπικές επιλογές του Προέδρου και του Ταμία του Συλλόγου να καλύψουν τα έξοδα των πλακετών από προσωπικά τους έξοδα και ως εκ τούτου καμιά χρέωση γίνεται στον Σύλλογο. Απόδειξη το βιβλίο Εσόδων – Εξόδων του ταμείου του Συλλόγου που δεν αναφέρεται καμιά καταχώρηση πλακετών με την επωνυμία του Συλλόγου.

Θέμα 2. 
Μετά την παραίτηση του Γραμματέα, έγινε πρόταση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ για αναπλήρωση της θέσης της Γραμματείας στον κ. Μπ. Γ. την οποία αποδέχτηκε. Έτσι καθήκοντα  Γραμματέα αναλαμβάνει ο κ. Μπ. Γ,

Θέμα 3. 
Το Δ.Σ του Συλλόγου με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την λύπη του και την δυσαρέσκεια του, για την ασυνεπή στάση του πρώην Γραμματέα, να μη ενημερώνει τους τελευταίους έξη {6} μήνες τα πρακτικά ( τελευταία ενημέρωση 24 Νοεμβρίου 2013 ). Έτσι σημαντικές συνεδριάσεις και αποφάσεις όπως:

  • ·         Στήριξη της εκδήλωσης του 15μελούς  για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα, με την πληρωμή της Βασιλόπιτας και αγοράς ενός tablet  ως δώρο κατά την κλήρωση που διεξήχθη.
  • ·         Την παραίτηση του μέλους κ. Γκ. Βλ. για προσωπικούς – επαγγελματικούς λόγους και την αναπλήρωση της θέσης ως τακτικού μέλους από τον  κ. Π.Ι  (σύμφωνα με το πρακτικό αρχαιρεσιών της 21-12-2012).*
  • ·         Τις θέσεις και τις απόψεις του Δ.Σ στο θέμα των καθηγητών κ. Π. Γ και κα. Γκ. Γ. και τις ενέργειες που έχουν γίνει ( έγγραφα, προκαταρτική, κ.ά )
  • ·         Την ανάκληση της απόφασης για παραχώρηση 300€ στη εκπαιδευτική εκδρομή του Γυμνασίου Αθικίων.
  • ·         Ακόμα την απόφαση του Δ/ντη  Δ.Ε για την χωροταξική κατανομή δηλ. ότι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σολωμού μετά την αποφοίτηση τους εγγράφονται στο Γυμνάσιο Αθικίων και ότι οι απόφοιτοι της  Γ΄ Γυμνασίου, εγγράφονται στο 1ο Λύκειο Κορίνθου.
  • ·         Επίσης τις επαφές και τις ενέργειες που έγιναν για την αντικατάσταση των ξύλινων κουφωμάτων ( των τάξεων Α΄,Β΄,Γ΄, τεχνολογίας και παρουσιάσεων) με κουφώματα αλουμινίου.
  • ·         Τέλος την απόφαση για την εκδήλωση και την λαχειοφόρο κλήρωση της 28-6-2014.δεν καταγράφηκαν ποτέ στο βιβλίο πρακτικών του Συλλόγου μας.
Να τονίσουμε ότι ενέργειες  τέτοιες όχι μόνο δεν προβάλουν το έργο του Συλλόγου αντίθετα μάλιστα υποβαθμίζουν την ομαλή του λειτουργία .
Σας ενημερώνουμε ότι όλα τα πρακτικά της συνεδρίασης της 10ης Ιουλίου 2014, θα αναρτηθούν στο διαδίχτυο και θα έρθουν προς ενημέρωση και συζήτηση στη πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση.
Τέλος για μια ακόμα φορά δηλώνουμε, ότι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό για την διεξαγωγή αρχαιρεσιών.

*Αρχαιρεσίες της 21-12-2012

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1.    Μπ. Γ. 21 ψήφους
2.    Π. Μ.  21 ψήφους
3.    Γκ. Βλ.  17 ψήφους
4.    Τ. Α.  16 ψήφους
5.    Π. Β. 15 ψήφους
----------------------------------------------------------

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

6.    Π. Ι. 15 ψήφους
7.    Κ. Δ. 13 ψήφους
8.    Ν. Ι. 12 ψήφους
9.    Α. Ειρ. 8 ψήφους

Σημ: Δικαίωμα ψήφου βάσει του καταστατικού έχουν τα τακτικά μέλη του Δ.Σ. Όλες οι  αποφάσεις μέχρι τώρα βασίστηκαν πάνω στην καλή πίστη και την άποψη του Προέδρου για πολυφωνία σε καμιά περίπτωση όμως αυτό δεν σημαίνει ότι με τις ψήφους των αναπληρωματικών μελών μπορεί να αλλοιωθεί η γνώμη της πλειοψηφίας των τακτικών μελών. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε ότι όλοι μέχρι και της 25-6-2014 ημέρα παραίτησης σας λειτουργήσαμε  για το καλό του Γυμνασίου και κατ’ επέκταση των μαθητών – τριών.



                                                                                                       το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου